Ležeći usisavači

(605 proizvoda)

Ležeći usisavači su najčešći tip usisavača koji se koristi u kućanstvu. Vrlo vjerojatno već imaš jedan takav usisavač i trebaš novi, ali ne možeš odlučiti koji je najbolji za tebe.

Za svoj rad usisavači koriste atmosferski tlak. Većina njih ima ugrađen motor za pokretanje ventilatora, što smanjuje tlak unutar uređaja, što pak znači da tlak zraka potiskuje zrak kroz glavu za usisavanje kroz cijev u uređaj. Tu je pritisak izjednačen, a prašina i ostale čestice prljavštine se prikupljaju u vakuum vrećicu ili spremnik za prikupljanje i zrak se vraća u sobu. Budući da ovaj postupak često podiže prašinu u sobi, svi moderni usisavači opremljeni su s različitim vrstama filtera, od kojih je najčešći HEPA filter. Tu su i vodeni usisavači, koji djeluju kao pročišćivači zraka, tako da prljavi zraka koji ispumpa iz okoline, pročisti kroz vodu. Takvi usisavači su vrlo učinkoviti, ali njihova primjena zahtijeva malo više vremena, jer je posudu s vodom potrebno očistiti nakon svake upotrebe, inače su suprotnom mogu razviti neugodni mirisi.

U posljednjih nekoliko godina, razvili su se vrlo različite vrste usisavača. Neki čak imaju mogućnost mokrog i dubinskog usisavanja koje se koristiti za čišćenje tapeciranog namještaja i madraca. Za detaljno čišćenje keramičkih površina su komercijalno dostupni parni usisavači koji čiste pomoću pare koju sami proizvode. Paru samo treba usmjeriti prema površini koju onda usisa zajedno s prljavštinom. Visokotlačni usisavači često se koriste u industriji, a u kućnom okruženju nešto manje, ali su također vrlo učinkoviti za čišćenje tapeciranih površina, kao i vodeni usisavači.

Za uporabu u kućanstvu i dalje su najpopularniji obični usisavači sa suhim usisavanjem. Oni su obično opremljeni sa dodatnim usisnom glavama, za usisavanje namještaja, tepiha i uskih prostora. S višegodišnjim razvojem postaju sve tiši i snažniji te koriste sve manje električne energije.

Osim ležećih, u svijetu su vrlo popularni uspravni usisavači koji rade isti posao pod sličnim fizičkim principima, samo je oblik malo drugačiji. U stvari, uspravni usisavači su najsličniji ne-električnim usisavačima s kraja 19. stoljeća. Možda je takvog imala tvoja baka. Prednost uspravnih usisavača leži u činjenici da je njihovo držanje prirodnije, a njihova slabost je ta što je s njima teško usisati neke druge površine.

Bez obzira na potrebe i želje, koje mora ispunjavati tvoj savršeni usisavač, provjeri različite ponude na Jeftinije.hr i odaberi najbolji za sebe.

Prikaži više
605 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe