Škare

U kutiji sa ručnim alatom se pored čekića, odvijača, kliješta, ključeva, špica, noževa, pila i pinceta obično nalaze i razne škare. Izuzetno su korisne prilikom sječenja, oblikovanja i popravljanja različitih stvari, površina i materijala, kao što su škare za metal i cijevi. Pri tome je izuzetno važno uzeti u obzir kvalitetu i tvrdoću materijala za rezanje od kojeg su napravljene, jer su namijenjene za obradu najtvrđih materijala, zato će samo najoštrije škare obaviti posao efikasno i jednostavno, a da pri tom tvoja snaga nije primarni faktor za obavljanje posla.

Ukoliko je za tvoj posao neophodna izuzetna preciznost i želiš, npr., vrt koji će izgledati besprijekorno, koristi ili nabavi ručne vrtne škare, sa kojima ćeš svakako lakše postići željeni rezultat. Istovremeno trebaš obratiti pažnju i na dužinu, jer su predugačke ručne škare teže za držanje, a time se i ometa rad, pa će se i svaki posao nepotrebno produžiti. Prednost ručnih škara je i ta, što omogućavaju lakše skladištenje i pored ostalog sprečavaju veće povrede i posjekotine.

Pored dužine, škare biraj i na osnovu željenog promjera sječenja i pravca, pa primarni faktor prilikom izbora predstavlja i vrsta škara, kao i njihova namjena. Tu je i kvaliteta sječiva, kao što je već spomenuto, da olakša rad, jer sa oštrijim i kvalitetnijim sječivom obrezivanje ili rezanje će biti (barem malo) lakše.

Prilikom izbora najboljih, najkvalitetnijih i najpogodnijih škara možemo ti i mi pomoći, tako što ćeš posjetiti i pregledati naš portal Jeftinije.hr. Sa zadovoljstvom smo ti pripremili najveću ponudu za uspoređivanje najboljih trgovina i poznatih brandova, koji među svojim proizvodima prodaju i takve škare, koje će te sigurno dobro služiti dugo, dugo vremena.

više
Savjeti 0
128 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.