Deterdženti

(823 proizvoda)

Imaš problema s pranjem rublja ili posuđa? Misliš li da je problem u deterdžentu? To nije nemoguće, jer neki deterdženti su pogodniji za određene načine pranja od drugih. Pročitaj upute za izbor deterdženta i možda će ti tada biti lakše odlučiti se za neki novi deterdžent.

Kako odabrati najbolji deterdžent za pranje? Prvo moraš odlučiti kako i s kojim programom najviše pereš. Ako često pereš na ruke to onda nije isto kao da pereš s perilicom za pranje rublja. Također, brzi programi pranja zahtijevaju različitu vrstu deterdženta nego oni koji dugo peru.

Na tržištu možeš pronaći deterdžente u obliku praška, tekućine, tableta ili kapsula. Za ručno pranje deterdžent u tabletama ili kapsulama nije najprikladniji. Budući da se deterdžent u prahu i tekući deterdžent brzo otapa u vodi, oni su bolje prilagođeni kraćem programu pranja, za razliku od tekućeg deterdženta u kapsula i deterdženta u obliku tableta, kojima treba više vremena da se otope pa neće dobro raditi s kraćim ciklusima pranja.

Isto tako, tekući deterdženti i deterdženti u prahu općenito su pakirani u velikim ambalažama i stoga zauzimaju više prostora. Osim toga, kod njih je potrebno pri svakom pranju odmjeriti dozu, što je ponekad naporno i predugo traje. Kapsule ili tablete jednostavno ubaciš u bubanj perilice i to je to.

Isto se odnosi na deterdžente za posuđe. Prvo, naravno, trebaš odabrati deterdžent bez obzira da li pereš posuđe ručno ili strojno. Kod ručnih deterdženata moraš uzeti u obzir da oni u prahu mogu uzrokovati oštećenje stakla, zato je obično lakše oprati suđe s tekućim deterdžentom.

Za strojno pranje su također dostupne kapsule, tablete ili tekući deterdženti. Problem tableta je da ne otapaju baš brzo i za kraće pranje nisu najprikladnije. Tekući deterdženti se teže ispiru sa posuđa stoga je kod njih veća potrošnja vode. Opet moraš uzeti u obzir i materijal izrade posuđa. Staklo je definitivno bolje oprati tekućim deterdžentom, nego s onim u prahu. S druge strane, kapsula ili tableta lakša je za korištenje. U slučaju tableta također možeš birati između onih, koje su zamotane u foliju koja se otapa u vodi pa je prije upotrebe nije potrebno skidati i one kojima je foliju potrebno ukloniti prije nego je staviš u perilicu posuđa.

Ako se slažeš da je zaštita okoliša vrlo važna, na tržištu su dostupni i ekološki deterdženti koji se u prirodnom okruženju potpuno razgrađuju i ne zagađuju podzemne vode. Čak su i mnogo klasičniji deterdženti značajno napredovali u tom pravcu, tako da je pametno provjeriti sastojke prije kupnje. Ono što je također vrlo važno je da pripaziš na alergije ako si ti ili bilo tko u tvom kućanstvu alergičan, na način da provjeriš da li određeni deterdžent izaziva kakve alergijske reakcije.

No, prije nego što se odlučiš za kupovinu, dobro pogledaj na Jeftinije.hr i usporedi cijene različitih proizvođača i osiguraj sebi najnižu.

više
823 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe