Grablje

Jesen je doba godine koje nam donosi raznolike nijanse raznih boja. Osim toga, otpadanje lišća posljedično znači puno posla, uređivanje i čišćenje travnjaka ispred kuće ili stana. Konstantnu borbu sa čišćenjem doduše mogu nam olakšati grablje, pa tako možeš birati između različitih oblika, materijala i veličina. Na raspolaganju imaš drvene ili metalne grablje, zatim klasične i sve one u obliku metle. Kada odabireš ovu vrstu vrtnog alat, odluka se na prvi pogled čini vrlo jednostavno, ali često to nije tako, jer pogrešnim izborom može sebi samo otežati i produljiti posao.

Kao i kod drugog alata za dom i vrt i kod grablji nema univerzalnosti. Stoga ćeš, na primjer, prilikom rada u voćnjaku, za grabljanje i prikupljanje lišća potrošiti manje udaraca i znatno manje vremena, ako izabereš pravilnu tvrdoću i oblik glave grablji. Lakšem i bržem radu svakako doprinosi i težina samih grablji jer ako su preteške, rad može postati težak. Čak i djeca često žele biti prisutni i pomoći u grabljanju, pa time veličina i težina postaju još bitniji.

Osim grabljanju lišća, grablje, naravno, mogu poslužiti i za uređivanje, prozračivanje, ravnanje i obradu zemljine površine. One izrađene od visokokvalitetnog čelika, a možda i zaštićen dodatnim slojem tzv. duroplastom nisu podložne (preranoj) koroziji. Kvaliteta je bitna kako bi se spriječilo nepravilno grabljanje i druge nepotrebne pogreške i probleme.

Kako bi lakše odlučio koje grablje su ti najprikladnije s obzirom na veličinu ili veličinu tvog djeteta, materijal i kvalitetu izrade, da li su zaštićene od korozije ili ne, te kako se različite grablje razlikuju od proizvođača do proizvođača s obzirom na cijenu i izgled možeš provjeriti među širokom ponudom na Jeftinije.hr.

više
Savjeti 0
58 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.