Sjekire

Stoljećima je sjekira neizostavni dio svakog kućanstva. Čak i danas, ljudi koriste sjekiru za cijepanje drva i sječu stabala. Bez sjekire ne možemo preživjeti zimu, jer uz pomoć sjekire možemo pripremiti drva koja će nam omogućiti toplu i ugodnu atmosferu u kućama ili stanovima. S obzirom na velik broj različitih sjekira, lako možemo odabrati onu koja je najprikladnija za naš posao.

Kroz povijest, mnogi narodi su veličali sjekiru kao obredni simbol ili simbol za grbove. U usporedbi sa sadašnjošću, najstariji primjerci su bili izrađeni od raznih kamenih noževa spojenih na drvenu dršku. Tek kasnije, osobito u brončano ili željezno doba, sjekira je imala tipičnu metalnu oštricu, dok se moderna sjekira sastoje od čeličnog sječiva i drvene drške. U posljednjih nekoliko godina, međutim, e pojavljuju plastične drške izrađene od stakloplastike. Sjekira se tijekom godina preoblikovala u tolikoj mjeri da je postala prilagođena uporabi, veličini i obliku.

Danas imamo različite vrste sjekira, kao što su sjekire za planinare, koji se njima prilagođene zbog svoje male veličine i praktičnosti. Dobro poznate su i sjekire za cijepanje drva koje su odlične za cijepanje velikih komada drveta, a iziskuju minimalan napor. Također možeš uzeti tesarske sjekire koje su savršen izbor za pomoć u postavljanju drvenih krovnih konstrukcija.

Kada tražiš prikladnu sjekiru, odaberi onu odgovarajuće veličine i težine. Naime teška sjekira može otežavati rad i na taj način usporiti ostvarenje konačnog cilja. Stoga izbor sjekire prilagodi namjeni i poslu koji želiš s njom obavljati.

više
Cijena
MIN MAX

Pretraži po brandu

Boja

Dužina (cm)

MIN MAX

Težina (g)

MIN MAX

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Priprema kuće i dvorišta za zimski san

Veseliš li se zimskom ljenčarenju ispred kamina u udobnom i toplom domu? Potrebno je pripremiti vrt i ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
40 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.