Blanjalice i brusilice

Prilikom kupovine odgovarajuće blanjalice i brusilice na prvom mjestu se fokusiraj na sigurnost i zaštitu. Kao što glasi poznata izreka »nesreća nikada ne spava«, zato spriječi bilo kakve opasnosti, udarce, ogrebotine i posjekotine i izaberi blanjalice i brusilice sa ergonomski oblikovanim ručkama. Odaberi one gumirane koje omogućavaju dobar stisak, i zato što one osiguravaju da rukovanje bude jednostavno i sigurno. A sigurno će pripomoći i optimalni nagib i odgovarajući oblik ručke.

Pored sigurnosti osigurane tehnološkim sposobnostima blanjalica i brusilica pomažu i kućišta. Obično su blanjalice ili brusilica označeni ocjenom najveće kvalitete, one sa aluminijskim kućištem, što povećava izdržljivost oštrice. Uzmi u obzir i bazu uređaja, jer se samo ravna baza može jednostavno gurati, a time se štitiš od gore spomenutih neugodnosti.

Među parametrima koji olakšavaju izbor najboljih i najpogodnijih blanjalica i brusilica su sljedeći: kompaktan dizajn, moguća upotreba dva uska – ili višestranog, kao i šireg sječiva za brušenje i obradu materijala, površina, pa žljeb u obliku slova V, koji osigurava lakše brušenje rubova. Prije konačnog čina na blagajni pregledaj oznake za izdržljivost i snagu, širinu, dubinu rezanja, snagu površine žljeba, kao i zvučni pritisak i glasnoću aparata. Također, ne zaboravi ni na vibracije i broj okretaja slobodnog toka, a i informiraj se o vrsti napajanja.

Da bi rad sa tvojom novom blanjalicom ili brusilicom bio pogodan, razmisli o njenim dimenzijama, težini, mogućnosti priključivanja vrećice za usisavanje čestica prašine, kao i količini ponude priznatih brandova. Neki uz blanjalice ili brusilicu prilažu i razne šablone za postavljanje same oštrice, pa ključ za pokretanje sa nastavkom, postolje za montažu noževa, podešavanje noža i drugo.

više
Savjeti 0
117 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.