Štednjaci

(522 proizvoda)

Ako opremaš kuhinju i razmišljaš o kupnji štednjaka, onda si na pravom mjestu. Na Jeftinije.hr možeš pogledati ponudu različitih modela i usporediti cijene različitih trgovina. Na taj način, možeš biti siguran u najbolju kupovinu. Kako bi sebi olakšao odabir između različitih modela štednjaka pročitaj opis koji slijedi.

Kada govorimo o štednjaku, mislimo na uređaj koji kombinira funkcije kuhanja i pečenja. Zamisli kombinaciju pećnice i ploče za kuhanje. Kupnja štednjaka, dakle, nudi mogućnost kupnje jednog kućanskog aparata, umjesto dva. Kako di štednjaci zadovoljili potrebe što više kupaca, proizvode se u različitim veličinama. Visina i dubina obično su standardne (v = 85 cm, d = 60 cm), a širina različite. Ona se kreće od 30 centimetara do 60 centimetara, a većina ih je standardne širine 50 ili 60 cm.

Većina štednjaka ima električnu pećnicu, ploče za kuhanje, ali one mogu biti vrlo različite. Postoje štednjaci s električnim, plinskim, indukcijskim, staklo keramičkim pločama te kombinacija struje i plina. Te sa pločama na plin mogu biti spojene na gradski plin ili na plinsku bocu. Za uporabu u kampu ili vikendici gdje postoji problem s opskrbom električne energije, dostupni su štednjaci s pećnicom, koja također radi na plin.

Kada kupuješ štednjak također provjeri da li štednjak ima sve funkcije koje trebaš za kuhanje i pečenje. Ventilatorske pećnice su gotovo standardne i vrlo su korisne za pečenje na nižim temperaturama. Sve standardniji postaju štednjaci koji imaju vrata pećnice koja se izvana ne grije tako da se ne možeš opeći ako ih slučajno dotakneš. To je funkcionalnost koja je vrlo korisna pogotovo ako imaš malo dijete. Za takva kućanstvima također su korisni štednjaci kod kojih se pećnica može zaključati. To ne znači da je pećnica opremljena bravom i ključem, nego na vratima pećnice postoji polugica koju treba pomaknuti da bi se otvorila, pa s obzirom da zahtijeva malo vještine, mala djeca ih ne mogu otvoriti i za njih su vrata sigurno zatvorena.

Ne toliko nužne koliko korisne funkcije su vrijeme pečenja i piroliza. S prvom funkcijom možemo postaviti vrijeme početka kao i vrijeme kraja pečenja. To znači da prije odlaska na posao postaviš pećnicu tako se uključi u određeno vrijeme, a zatim se i sama ugasi. Na taj način možeš doći kući na gotov ručak, ne brinući se da su hrana ili čak stan izgorjeli, ako si slučajno zakasnio. Piroliza je funkcija samo-čišćenja pećnice. Nakon uključivanja ove funkcije, pećnica se zagrijava na vrlo visoku temperaturu (oko 500 stupnjeva Celzijusa) i sve nečistoće u pećnici postaju pepeo, kojeg onda nakon završetka pirolize jednostavno ukloniš iz pećnice.

Kako briga za okoliš više nije samo stvar osobnog uvjerenja, već je postala naša kolektivna odgovornost, prilikom kupovine aparata provjeri energetski razred u koji spada odabrani model. Rasponi su klasificirani u razrede od A do G, pri čemu je energetski najučinkovitiji razred A, a razred G najmanje. Stoga uvijek biraj one koji su u energetski razred A. N taj način odaberi najbolju ponudu na Jeftinije.hr čime si jamčiš niže troškove računa za električnu energiju u budućnosti.

više
522 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe