Kuhinjski noževi

(1579 proizvoda)

Praktično ne moramo predstavljati kuhinje, koje nemaju odjeljak ili adekvatan prostor u ormariću za naoštrene i kvalitetne kuhinjske noževe. Pošto su svestrani, koristimo ih prilikom svakog kuhinjskog posla, prilikom pripreme doručka, užine, ručka ili večere, zato brzo provjeri, da li s u tvoji kuhinjski noževi pogodni za korištenje ili je pravi trenutak za kupovinu novih.

Kod kuhinjskih noževa je prije svega najvažnija sigurnost. Naime, na njihove oštrice možeš se vrlo lako posjeći, na neke i ubosti ili pasti i ozlijediti se. Zato pažljivo pregledaj cijelu ponudu, pripremljenu pod kategorijom kuhinjskih noževa i uvjeri se, koji imaju ručku i sa najboljim prihvatom i dodatnom zaštitom protiv klizanja. Također, sa laganijim nožem se lakše rukuje, a posao nije otežan, pa se obavlja brže i efikasnije.

Pored prihvata, bitan kriterij za kupovinu kuhinjskog noža predstavlja i oštrica, pogodna i dobrog kvaliteta, krutog materijala. Da bi izabrao najprimjereniji i najpogodniji nož, prije kupovine dobro razmisli, koja je njegova glavna namjena. Naime, važno je uzeti u obzor razlike između, recimo, noža za sir, ljuštenje, za kruh, meso, pa tako kuhari i kuharice odvajaju kuhinjske noževe, pogodne za rezanje povrća i one za rezanje voća. Tu je i svima dobro poznat nož za pizzu, sa kojim ćeš najlakše isjeći komade svog omiljenog jela, a i više nego popularan je univerzalni nož, sa kojim ćeš u samo nekoliko poteza odsjeći ili isjeckati razne sastojke i jela.

prije konačne kupovine na blagajni provjeri, koja je dužina noža u centimetrima, i što u svojoj ponudi imaju različiti proizvođači, trgovine, kao i trgovački posrednici brojnih poznatih brandova kuhinjskih noževa. Neki se namjerno prodaju na osnovu pojedinačnih komada, odnosno pojedinačnih noževa, kod nekih možeš pronaći i oštrače, treći među svojim proizvodima nudi posebne oštrače za njih.

više
1579 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe