Samo računalo

Kako odabrati pravo računalo ili kako ga prilagoditi kako bi odgovaralo tvojim potrebama? Znaš li odrediti koja je naprava najbolja za tebe? Kupovina računala je odluka koja se ne može učiniti u nekoliko sekundi te o njoj treba dobro promisliti. Zato dobro pregledaj ponudu računala i izaberi ono koje će ti najbolje odgovarati.

Kategorija ti nudi raznolika računala između kojih su i oni proizvođača HP, Lenovo, Anni, Dell, Apple i Intel.

Prije no što se nakaniš kupiti računalo, moraš poznavati osnovne komponente računala jer jedino tako možeš izabrati ono pravo. Na mogućnosti računala uvelike utječu procesor i grafička kartice te operativni sustav, veličina RAM-a i tvrdog diska.

Procesor je jedan od glavnih djelova računala jer što je brži procesor, to će tvoje računalo djelovati bolje. Odabrati možeš razne tipove procesora kao što su Core i3, Core i5, Core i7, AMD Athlon, Intel Celeron, Intel Core 2 Duo, Intel Core 2 Quad, Intel Pentium, Intel Xeon i ostali.

Grafičke kartice su još jedna od glavnih komponenti koje su odgovorne za sve što vidiš na ekranu. Ukoliko voliš igrati računalne igre, preporučeno je odabrati posebnu grafičku karticu koja je posebna komponenta, no ukoliko si običan korisnik, za tebe je dovoljna integrirana grafička kartica.

RAM je još jedna od komponenti računala na koju ne smiješ zaboraviti, jer ti veća memorija omogućuje pokretanje više programa istodobno.

Svakodnevan rad olakšat će i odgovarajuće kućište računala koje će pojednostaviti nadogradnju i uzdržavanje komponenti. Dobro oblikovano kućište osigurava lakši dostup do unutrašnjosti, hard diska, memorijskih kartica i ugrađivanje novih naprava. Dovoljno prostora mora imati i za razne ventilatore. Nemoj se zaboraviti usredotočiti i na operativni sustav (Windows 7 i MacOS X) koje pokreću računalo te na veličinu tvrdog diska koji može iznositi od nekoliko stotina gigabajta do nekoliko terabajta.

više

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Kupnja osobnog računala

Kupnja računala je odluka koja nas prije ili kasnije čeka. Prvo i osnovno na što treba obratiti pažnju ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
Na Jeftinije.hr aktivno brinemo za sigurnost korisnika i podataka.

Za prikaz proizvoda i ponuda trgovina pričekaj trenutak.

User: 54.80.219.236 1005957270

Za dodatna pitanja, pišite na webmaster@ceneje.si

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.