Da li su ALL IN ONE računala i DESKTOP računala jednako vrijedna?

18.12.2014. 0:10:00

All in one računala se sve više koriste i prodaju, njihova popularnost i ugled i dalje rastu iz dana u dan. Sve veća popularnost i priznanje na domaćem tržištu nije slučajno. To je posljedica funkcionalnosti i upotrebljivosti all in one računala.

image

Još uvijek niste upoznati sa all in one računalima? Koristite samo stolno računalo ili prijenosnik? Ako je tako, biti ćete iznenađeni ponudom all in one računala, a začuditi ćete vas i funkcionalnost koju ona omogućavaju. Međutim, budite spremni na mnogo veće cijene od onih koje ste spremni platiti za obično stolno računalo. Viša cijena je uglavnom zbog većih zaslona, od kojih je danas većina osjetljiva na dodir, a također i zato što se još uvijek uvode na tržište i njihova cijena bi s vremenom trebala biti niža i dostupnija.

Kada kupujete all in one računalo obratite pozornost na iste stvari kao da kupujete desktop računalo ili laptop. Ako ga namjeravate koristiti za normalan rad u uredu, za vaše potrebe će biti dovoljan osnovni model, inače se malo bolje raspitajte o skupljim modelima.

All in one računala su na svjetskim tržištima već prihvaćena i u potpunosti su ekvivalent običnim računalima. U Hrvatskoj postoji nekoliko ponuda, ali još uvijek se može dogoditi da željeni model nećete naći na policama trgovina. Zbog brzog razvoja i rastuće popularnosti, isplati vam se čekati željeni model all in one računala. Prije nego što se odlučite čekati, provjerite u trgovinama i kod dobavljača kada bi vaše odabrano all in one računalo došlo na naše tržište. Naravno, postoji mogućnost kupovine u inozemstvu, ali u tom slučaju imajte na umu da vam jamstvo u slučaju kvara vjerojatno neće biti pokriveno, odnosno da ćete morati otići u zemlju u kojoj ste kupili računalo kako bi iskoristili jamstvo. Ako ne putujete u inozemstvo često i takav put vam se ne uklapa u poslovne i obiteljske obaveze, radije se odlučite na kupnju neke brand marke računala i modela koji je već prisutan u našim trgovinama, inače bi all in one računalo moglo biti skupo ulaganje za vas.

Bez obzira na to koliko ste spremni platiti za all in one računalo sigurno ćete pronaći neko koje će biti na raspolaganju za onaj iznos na koji ste mislili. Unatoč činjenici da nekih modela nema kod nas, mogu se naći vrlo povoljna, ali i vrlo skupa all in one računala. Najjeftinija su dostupna za manje od 3 000 kuna, dok najskuplja prelaze 10 000 kuna.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe