Odabir rezača

18.12.2014. 14:18:00

Različiti rezači kao mesoreznica, salamoreznica i električna sjeckalica spadaju u neophodne kućanske aparate u svakoj kuhinji. S njima možete lakše i sa većim užitkom pripravljati dobra i ukusna jela svaki dan. Također, rezači i slični kuhinjski aparati mogu biti jako dobar rođendanski ili svadbeni poklon.

image

Salamoreznica je odličan kuhinjski aparat sa kojim možete salamu, sir i kruh jednostavno izrezati na jednake ploške, debljine po vašoj želji. Rezač kao što je salamoreznica, može biti ručni ili automatski, na vama je da odaberete koji želite. Razlika je u veličini noža za rezanje.

Automatska rezalica je definitivno najpraktičnija i najjednostavnija za korištenje pri rezanju većih, srednjih ili manjih količina. Za upotrebu u kućanstvu, najviše se preporuča rezač kod kojeg je nož za rezanje veličine oko 20 cm. Odaberite onaj koji je masivniji i teži, da vam se prilikom rezanja ne bi pomicao. Salamoreznica je jednostavna za čišćenje i održavanje, te možete birati između različitih modela i veličina. Neki rezači imaju i mogućnost samooštrenja noža.

Još jedan praktičan aparat je mesoreznica za lakše pripravljanje mesnih proizvoda. Mnoge mesoreznice na tržištu danas imaju puno drugih dodataka koje možete koristiti za pripremu raznih drugih jela, kao što su špageti, rezanci i slične namirnice. Odaberite onaj koji će biti najprikladniji za vaše potrebe. Možete birati između različitih metoda rezanja, koje vam omogućuju da meso narežete na veće ili manje komade. Mesoreznica mora biti napravljena od kvalitetnog materijala, sigurna za korištenje i jednostavna za čišćenje.

Sa električnom sjeckalicom možete uštedjeti puno vremena u pripremi jela kada ste u žurbi. Rezanje luka i povrća može jako dugo potrajati, pogotovo ako režete veću količinu. Sa sjeckalicom, taj isti posao, obaviti ćete puno lakše i u samo par minuta. Sjeckalice mogu biti i ručne. Najčešća ručna sjeckalica je ona za mljevenje začina.

Kao i svi kućanski aparati danas, tako i sjeckalice imaju razne dodatke uz pomoć kojih možete rezati različitim brzinama i i izrađene su od kvalitetnih materijala.

Prilikom kupnje takvih kućanskih aparata, najvažnije je da odaberete onaj koji je svestran i lagan za korištenje, i da znate za pripremu kakve hrane vam je potreban.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe