Tintni - ink-jet pisači

18.12.2014. 18:15:00

Inkjet pisači su doličan i najjednostavniji izbor jer s njima možete ispisivati fotografije kao i seminare, ali to je i najpristupačniji pisač za one koji ga trebaju samo nekoliko puta tjedno. Međutim, zato što je izbor tintnih pisača (ink-jet pisača) na tržištu vrlo raznolik, dobro je znati na koje osobine trebamo paziti prije kupnje!

image

Nakon što ste se odlučili na kupovinu ink-jet pisača umjesto laserskog pisača u boji, vrijeme je da odaberete određeni model ink-jet pisača koji najbolje odgovara vašim potrebama i očekivanjima. Razmislite o brzini ispisa, kvaliteti ispisa i obostranom ispisu. Pisačima u boji možete ispisivati i u crno-bijeloj boji. Inkjet pisači su pogodni za kućni ispis fotografija i podržavaju različite veličine formata papira. Ako želite kvalitetne fotografije razmislite o kupnji foto-inkjet pisača, koji će pružiti ispis visokokvalitetnih fotografija.

Ne dopustite da vas niska cijena inkjet pisača prevari, jeftin inkjet pisač će kvalitetno ispisati fotografiju, ali zahtijevati će više vremena i boju koja nije jeftina. Ako ispisujete samo nekoliko puta mjesečno, pogledajte tintne pisače srednje cijene, koji imaju dovoljnu brzinu i kvalitetu ispisa. U usporedbi s laserskim pisačima tintni pisači (ink - jet pisači) su sporiji, jer u minuti ispišu 14-17 stranica, a tijekom ispisa fotografija u boji su malo sporiji.

Još jedna značajka koja morate uzeti u obzir prije kupnje tintnih pisača (ink-jet pisača) je razlučivost piksela ili točaka po inču. Više točaka imaju pisači u boji, veća je kvaliteta tiska, a standardna rezolucija je 600x600.

Tintni pisači (ink-jet pisači) može imati jedan ili više spremnika tinte, neki modeli imaju čak pet ili više. Odaberite takve inkjet pisače koji imaju odvojene spremnike, tako da je barem jedan spremnik s crnom tintom odvojen od tinte u boji. Ako se odlučite na pisač u boji trebao bi imati odvojene i spremnike u boji i možda dodatni spremnik za foto ispis. Tako nećete morati promijeniti sve spremnike u isto vrijeme, nego samo onog koji ste potrošili, a to će vam uštedjeti i nešto novca.

Dakle, koliko platiti za tintni pisač (ink-jet pisača)? Dobar inkjet pisač će vas koštati od 700kn naviše, naravno, prije kupnje provjerite cijenu tinte i papira i da li se tinta skida sa glave za ispis, jer su troškovi zamjene tinte mnogo manji nego kada treba mijenjati cijelu glavu za ispis. Jeftini tintni pisači imaju kratak životni vijek i bacanje su novaca kroz prozor, tako da je pametnije odvojiti malo više pa u idućih nekoliko godina nećete trebati više razmišljati o kupnji novog inkjet pisača.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe