Izolacije

Ako u tvom domu izolacija nije onakva kao što bi svi željeli, vrijeme je da provjeriš i najmanji kut kuće ili stana kako bi osigurao što topliju atmosferu. Današnja sve veća ponuda na tržištu elemenata za dom i vrt, kao i ostale radne, tehničke, toplinske i druge opreme, pruža različite vrste izolacije. Potonji uključuju, između ostalog, podnu, fasadnu kao i hidroizolacijsku i izolaciju zidova. U kategoriji izolacije na jednom mjestu na Jeftinije.hr možeš naći sve to navedeno, a u nastavku možeš pročitati i saznati na što je potrebno paziti pri kupnji pojedinačnih elemenata ili kompleta izolacije.

Kao prvo saznaj koji od gore navedenih tipova izolacije je najprimjereniji za tvoju kuću ili stan. Neka te pri tome vode tvoje želje i preference, ali važnu ulogu predstavlja raspoloživi prostor i dimenzije kuće ili stana. Na tržištu je danas sve više i više termoizolacijskih materijala, ali najpopularniji su još uvijek kamena i staklena vuna i polistiren. Trebaš se odlučiti i između dobro poznatog stiropora, raznih zaštitnih folija i ekstrudiranog polistirena.

Kada si odabrao vrstu materijala izolacije, onda moraš točno izračunati potrebnu širinu, dužinu te u skladu s tim odgovarajuću debljinu. Ako kupiš preveliko, ne boj se jer izolacijski materijal možeš lako odrezati i prilagoditi obliku kao i raznovrsnim dimenzijama svojih prostorija. Od najveće je važnosti odabrati dobre dimenzije prvenstveno jer je kod izolacije vrlo bitno osigurati dobru nepropusnost i dobre spojeve.

Da bi u tvojoj kući ili stanu bilo ugodno i udobno čak u ekstremno hladnim ili vrućim danima, temperatura mora biti ispravno očuvana, a atmosfera i ambijent vašeg doma bi trebao dočarati ono što je najveće zadovoljstvo.

više
Savjeti 0

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.