Pasivne komponente

Da li se pitaš koje ti pasivne komponente trebaju za tvoj sljedeći posao? Spadaš među tehničke, strojne i elektro entuzijaste? U slobodno vrijeme se zabavljaš sa elektronikom i zbog toga su ti potrebne pasivne komponente, ali u ovom trenutku ne znaš koje su najpogodnije i za tebe najbolje? U nastavku pročitaj neke jednostavne, ali vrlo korisne savjete, na što treba obratiti pažnju prilikom biranja pasivnih komponenti, da konačna odluka ne bi bila ishitrena. Također, možeš umjesto trgovina i savjetnika u trgovinama, na portalu Jeftinije.hr o svakom proizvodu pročitaš sve, čak i najmanje, ali važne tehničke karakteristike, koje će ti pomoći prilikom odluke o kupovini pasivne komponente. Istovremeno, sa samo nekoliko klikova iz vlastite fotelje, možeš izbjeći neprijatno šetanje po mnogobrojnim trgovačkim centrima.

U pasivne komponente se, pored ostalog, ubrajaju i osigurači, dugmad i kondenzatori. Posljednji spadaju u elektrotehničke elemente, a njihova osnovna uloga je skladištenje energije u obliku električnog polja. Također, među pasivne komponente spadaju i trimeri, odnosno potenciometri koji se dijele na linearne i logaritamske. Možeš birati između namotaja i/ili prigušnica, otpornika i visokofrekventnih komponenti. Među odabranom ponudom na Jeftinije.hr pretraži i po elektromagnetnim kompatibilnostima i zaokruži svoju kolekciju pasivnih komponenti, odnosno elektrotehničkih dodataka.

Prije nego što konačno izabereš pasivne komponente, odredi njihovu namjenu. Naime, među sobom se razlikuju po vrsti, odnosno tipu i načinu upotrebe. Među elektro-mehaničkim komponentama su neke grupe usmjerene na upravljačku elektroniku, druge na mjernu, a u treću grupu spada potrošačka zabavna elektronika. Obrati pažnju i na performanse, snagu, odnosno u primjeru kondenzatora na funkciju, sposobnost skladištenja električne energije.

više
Savjeti 0
više od 5000 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.