SAVJET Računalna oprema
26.1.2021. 14:54:45

KAKO ZNAM DA KUPUJEM U SIGURNOJ WEB TRGOVINI?

1/1

Novonastale mjere uzrokovane pandemijom potakle su nas na češću kupovinu u web trgovinama. Vjerujemo da su u dodir s online kupnjom došli i najveći skeptici. 

Međutim, kako više praktički ne možemo i nećemo izbjeći uključivanje u svijet interneta, više je nego potrebno regulirati i omogućiti sigurnost online kupaca. 

Važnost digitalnog svijeta sigurno će se povećavati, već sada iz godine u godinu prepoznajemo rast online kupovine, koji se u 2020. još i više ubrzao. Prema anketi koju provodimo u suradnji s Valiconom, možemo primijetiti da čak 80  %, od 3660 ispitanih hrvatskih online kupaca barem četiri puta godišnje nešto naruči i kupi putem interneta dok njih 59 % kupuje online na redovitoj, mjesečnoj bazi.

Unatoč drastičnom porastu online kupovine, moramo se zapitati, jesu li kupci uopće svjesni sigurnosti takvog načina kupnje. 

Uobičajen savjet vezan uz sigurnost kupovine putem interneta je taj da se držimo poznatih trgovaca i trgovina koje poznajemo, ali isto tako moramo biti svjesni da su okolnosti prošle godine utjecale na to da se jako puno trgovina preselilo na Internet, i to onih koje smo do sada primijetili samo u fizičkom svijetu i možemo im vjerovati iako ih još ne poznajemo. 

Nekoliko činjenica koje će vam dati do znanja da možete vjerovati web trgovini:

·         Trgovina ima SSL certifikat, što znači da je poveznica na https poslužitelju

·         Troškovi dostave i načini plaćanja lako su dostupni

·         Postupak povrata proizvoda je napisan i lako dostupan

·         Jednostavno se mogu provjeriti sve informacije o tvrtki koja upravlja trgovinom

·         Svi kontakt podaci su vidljivi i jasno istaknuti 

·         Vidljiva je i obavijest o kolačićima i popis korištenih kolačića

·         U web trgovini možete pročitati komentare i ocjene proizvoda

·         U trenutku kupnje dobivate obavijest o narudžbi i roku dostave.

Za online kupovinu možete koristiti i mobitele

Svaki se trgovac mora neprestano prilagođavati situaciji i potrebama kupaca pa je izrazito važan i neometan rad web stranice na pametnim telefonima. Mobilna aplikacija web trgovine jedan je od znakova pouzdanog web trgovca, ali naravno ne i presudan. Web kupovinu možemo vam pojednostaviti i olakšati jednim savjetom: instalirajte Jeftinije.hr aplikaciju

Radi se o najboljem osobnom asistentu za online kupovinu, ali i kupovinu u fizičkim trgovinama. omogućuje vam da pogledate trgovine u blizini, provjerite kretanje cijene, da postavite obavijest koja će vas upozoriti da je vrijeme za kupnju jer se izabranom proizvodu cijena snizila! U aplikaciji ćete pronaći gotovo 1,5 milijuna proizvoda za usporedbu iz više od 290 web trgovina. Među ponudama možete brzo i jednostavno pronaći proizvod, odabrati najbolju ponudu i naručiti proizvod u željenoj web trgovini. 

Kakvu važnost pridajete certifikatima web trgovina

Certifikati iz provjerenih izvora pouzdan su znak da kupujete u sigurnoj web trgovini. U tu smo svrhu na Jeftinije.hr razvili oznaku povjerenja CERTIFIED SHOP® koja je simbol sigurne online kupnje. Pouzdanim web trgovinama dodjeljujemo znaku povjerenja nakon temeljitog pregleda web trgovine, a potrošačima omogućujemo da prije izvršene kupnje pogledaju ocjene web trgovine i pročitaju provjerena mišljenja kupaca koji su već kupovali u tim trgovinama. Oznaku prepoznajete po natpisu CERTIFIED SHOP® PREMIUM i ocjeni od 6 do 10. Na web stranici certifiedshop.com možete pogledati cijeli popis trgovina koje imaju našu oznaku povjerenja.  

Na Jeftinije.hr uvijek stojimo uz vas i trudimo se u ključnoj fazi pomoći potrošačima koji se suoče s bilo kakvom dilemom ili nedoumicom oko kupovine, a trgovce savjetujemo kako još bolje optimizirati svoje web stranice kako bi kupcima pružili još kvalitetnije iskustvo kupnje. 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe