Rasvjeta

(42574 proizvoda)

Pošto su lampe prisutne u svakom domu, izbor u ovom području je zaista velik. Modeli se među sobom razlikuju po namjeni, obliku i načinu rada, a sve njih možeš pronaći na Jeftinije.hr. Možeš birati među stropnim lampama, zidnim, stolnim lampama, visećim, podnim, vanjskim i mnogim drugim. Općenito, stropne lampe su podijeljene na ugradbene i na obične viseće stropne lampe. Kada se odlučuješ za stropne lampe, dobro razmisli šta više odgovara tvom stanu. Također, moraš biti svjestan da je za montažu ugradbenih lampi potrebno malo više znanja i rada. Obično je potrebno postaviti spušteni strop u koji ćeš ugraditi rasvjetu. Mnogo je pametnije za takav posao angažirati nekog iskusnog majstora.

Zidne lampe nisu samo namijenjene za stvaranje ambijentalnog osvjetljenja. Mogu se koristiti i kao lampe za čitanje ili kao glavno osvjetljenje prostorije. Sve ovisi, prije svega, od tome za koju vrstu zidne lampe se odlučiš, kao i o njenoj poziciji u prostoriji. Prednost zidnih lampi u odnosu na stropne je da njihova svijetlost ne pada odozgo i zbog toga stvara manji odsjaj. U kupaonici su zidne lampe u nivou lica pogodnija od stropnih lampi, jer zbog kuta pod kojim svijetle ne stvaraju sjenu na licu. Na taj način u ogledalu vidiš realističniji odraz.

Ovisno o tvojim potrebama, možeš izabrati i vrstu stolne lampe. Klasične, štedljive, LED – sve ovisno o tome što ti je potrebno. Sa LED lampama štediš najviše električne energije, a pored toga one su pogodne za radno okruženje u kojem nema dovoljno svjetlosti, jer emitiraju jaku bijelu svjetlost.

Ukoliko je prostor dovoljno veliki i strop dovoljno visok, a nema dekorativnog elementa koji bi ga ukrasio, do izražaja dolaze viseće lampe. Čak i ako opremaš prostor koji se ne uklapa u gornji opis, ne gubi nadu, jer postoji mnogo vrsta visećih lampi i neka je sigurno pogodna za tebe. Također, možeš izabrati i podnu lampu, sa kojom možeš osvijetliti dnevni boravak, a često su prisutne i u salama – posebno kada su one velike i slabo osvjetljene, podna lampa može biti i odlično rješenje za popunu prostora i dodatno osvjetljenje, pa se nalaze i u spavaćim sobama i uredima. One upadljivijeg izgleda se obično koriste u dnevnim sobama i hodnicima, a ponekad i u spavaćim sobama, dok su za kancelarije najpogodnije moderne minimalističke podne lampe.

više
42574 proizvoda
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2023 sMind d.o.o., dio Heureka grupe